Wij zijn UwVerzuimregisseur

Wij staan voor u klaar!

UwVerzuimregisseur heeft een landelijk netwerk van register casemanagers, inkomensadviseurs en arbeidsdeskundigen. We zijn vanuit het hele land inzetbaar.ONS VERHAAL

Theo van Neerven, oprichter UwVerzuimregisseur én Parkinson-patiënt:

“Ik kreeg de diagnose Parkinson toen ik 50 was. Een paar jaar verder in mijn ziekte was het tijd om afscheid te nemen van dpo2, het bedrijf in personeelszaken dat ik in 2003 oprichtte. Ik heb toen van de nood een deugd gemaakt en ben, als ervaringsdeskundige, mensen met een chronisch progressieve ziekte gaan helpen bij het doorlopen van het Poortwachterproces.”

UwVerzuimregisseur bestaat inmiddels alweer bijna 5 jaar. Het gaat goed en een ruime honderdvijftig procedures verder durven we te zeggen dat we hard nodig zijn. Inmiddels helpen we mensen met allerlei soorten chronische aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson, COPD, Multiple Sclerose (MS), Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), Alzheimer, ALS, Huntington en Reuma. Daarnaast hebben we onze dienstverlening uitgebreid met financieel inzicht, coaching, rechtsbijstand, belastbaarheidsonderzoek, re-integratieadvies, workshops voor werkgevers en trainingen voor patiënten.

Hieronder een greep uit een aantal UwVerzuimregisseur-filmpjes waaronder de Werkwaarde podcasts en een mini-documentaire van Zorginstituut Nederland.


CHRONISCH PROGRESSIEF ZIEK & WERK
UwVerzuimregisseur begeleidt de chronisch progressieve zieke werknemer in werk en uitkering. Wij begrijpen waarmee de zieke werknemer worstelt en helpen u graag verder.


DE MISSIE: HET VERHAAL VAN THEO
Heb je een chronisch progressieve ziekte, of ken je iemand die dit heeft? Dan wil je Werkwaarde podcast #8 met Theo van Neerven niet missen.


DE VISIE: HET VERHAAL VAN REINOUT
Wil je weten wat de gevolgen van volledige arbeidsongeschiktheid zijn? Dan wil je Werkwaarde podcast #21 met Theo van Neerven, Inge van de Waarsenburg & Reinout Slee niet missen over de waarde van werk voor chronisch progressieve zieke werknemers.


PSYCHOSOCIALE ZORG: ZIEKZIJN DOET VEEL MET JE
In deze mini-documentaire van het Zorginstituut Nederland vertelt Theo van Neerven over het belang van psychosociale zorg bij ernstige ziekten.


Cliënten vertellen

Bekijk hieronder een aantal persoonlijke verhalen van cliënten over hun ervaringen met UwVerzuimregisseur. Herkent u uzelf in de verhalen of wilt u meer informatie na het bekijken van de video’s? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan via onderstaande link.

Aanvraagformulier kennismakingsgesprek


GERBEN – MANAGER KWALITEIT IN ROTTERDAM
“Het geeft rust, het gevoel dat je gesteund wordt en dat je er niet alleen voor staat.”


HANS – DOCENT RECHTEN IN EINDHOVEN
“Zelf heb ik nog steeds niet door hoe erg het eigenlijk is. Mijn baas had zoiets, het valt nogal mee.”


RUUD – SITE MANAGER IN MAASTRICHT
“Voor mij was het heel belangrijk om zelf het moment van stoppen te bepalen.”


GERLACH – GLOBAL SERVICES DIRECTOR IN EINDHOVEN
“Persoonlijk, ze gaan met je mee. Ik hoefde er geen 5 minuten over na te denken, er was meteen een klik.”


SILVIA – SCHOOLMAATSCHAPPELIJK WERKSTER IN SPECIAAL ONDERWIJS
“Ik had echt fantastisch werk. Dat ik dit moest opgeven op mijn 46ste, was echt niet leuk.”


ONZE REGISSEURS WERKEN LANDELIJK

Wij werken met een landelijk netwerk van register casemanagers, inkomensadviseurs en arbeidsdeskundigen en zijn in alle provincies vertegenwoordigd. Wij stellen ons hieronder aan u voor.

Theo van Neerven

Oprichter & Lotgenoten coach

De oprichting van UV was de eerste stap in mijn missie om chronisch progressieve zieken te helpen de regie over hun werkzame leven in eigen hand te nemen. Ik help hen daarbij als lotgenotencoach. Door mijn ervaring als allround HR ondernemer én ervaringsdeskundige ken ik de situatie aan beide kanten van de tafel en sta ik garant voor creatieve oplossingen.

Directeur & Arbeidsdeskundige Reinout Slee

Reinout Slee

Directeur & Arbeidsdeskundige

Onze missie is een mooiere toekomst voor werknemers met een chronisch progressieve aandoening. Belangrijk hierbij vind ik dat de werknemer zelf moet kunnen bepalen wanneer door te gaan, te stoppen of starten met werk. We brengen de complexiteit van wet- en regelgeving terug naar eenvoud en bieden begeleiding aan zoals we dit zelf ook zouden willen.

Christel Dekker

Financieel planner & coach

Van heel dichtbij maak ik helaas mee hoe de ziekte van Parkinson je leven beïnvloedt. Mijn ervaring als coach en financieel planner zet ik dan ook graag in voor mensen met een progressieve ziekte. Mijn drive: Intensief samenwerken zodat je regie kunt houden of krijgen nu je gezondheid je in de steek laat. Met de verkregen inzichten ontstaat ruimte, kun je bewust keuzes maken en rust krijgen.

Ed Spiering

Juridisch adviseur

Met een tomeloze drive sta ik UwVerzuimregisseur met raad en daad bij. Met mijn 20 jaar juridische topervaring en diepgaande kennis van sociale zekerheid steun ik de werknemer met het grootst mogelijke begrip. Omdat ze het zo verdienen. U kunt bij mij terecht voor alle juridische zaken van procederen, beroep tot aan bezwaar aantekenen.

Margriet Hekkert

Coach & Programmamanager

Ik breng rust in het leven van werknemers waarvan de wereld op z’n kop staat door ziekte. Dit doe ik vanuit mijn expertise als trainer én vanuit mijn ervaringsdeskundigheid. Mijn specialisaties zijn rouwverwerking, communicatie en energiemanagement. Bij voorkeur werk ik in de natuur. Want daar heerst rust, worden problemen als vanzelf luchtiger en ontdekken we samen nieuwe paden.

Hans Moor | Financieel plannen | UwVerzuimregisseur

Hans Moor

Financieel planner

Als mensen door ziekte worden getroffen, komen zij allerlei fysieke, emotionele en financiële “uitdagingen” tegen. Deze laatste uitdaging neem ik als Financieel Planner samen op door de huidige, maar vooral ook toekomstige financiële situatie in kaart te brengen. Mijn ervaring is dat dit rust en houvast geeft. Daar ga ik voor.

Wendy Risseeuw

Backoffice medewerker

In mijn rol als backoffice medewerker ondersteun ik bij het regelen van praktische en organisatorische zaken. Dit omvat onder andere het beheren van de mailbox en het inplannen van afspraken. Mijn doel is om onze adviseurs te ontlasten van administratieve taken, zodat zij zich volledig kunnen richten op het begeleiden van mensen met een chronisch-progressieve aandoening.

Sandra de Groot

Verzuimregisseur

Ik ondersteun chronisch zieken met mijn kennis over de complexe WIA-materie, die zoveel impact heeft. Door open en duidelijk uitleg te geven wil ik écht van betekenis zijn. Ik kan het niet mooier maken dan het is, maar hierdoor staat het leven misschien iets minder op z’n kop.

Stefaan Swaak

Zorgregisseur

Mijn expertise is het herkennen en bespreekbaar maken van mantelzorg. Mijn doel is altijd om naast een werknemer of werkgever te staan en samen de balans te herstellen en regie (terug) te krijgen. Als echte helper en kenner van het ingewikkelde zorglandschap lever ik graag een bijdrage aan de dienstverlening van UwVerzuimregisseur.

Nicoline van Klaveren

Verzuimregisseur

Een bevlogen verzuimregisseur die met u meegaat op afspraak. Met ruime ervaring als arbeidsdeskundige. Een eerlijke beoordeling die recht doet aan de situatie vind ik heel erg belangrijk, net als het uit handen nemen van praktische zaken waardoor er minder zorgen zijn. Naast dit werk ben ik ook zelfstandig WIA-expert en WGA-casemanager.

Joanna Pike

Lotgenoten Coach

Op mijn 45e bleek ik een invaliderende, aangeboren bindweefselziekte te hebben. Ik moest mezelf opnieuw uitvinden. Genezen was niet mogelijk, maar ik leerde te herstellen en vond nieuw perspectief in mijn leven. Als lotgenoot zet ik mijn jarenlange coachervaring in om chronisch zieken te ondersteunen bij aanvaarding van wat is, rouwen om wat was en het samen zoeken naar perspectief.

Veronique Tjong-A-Sie

Verzuimregisseur

Door mijn ervaring als register casemanager, re-integratiedeskundige spoor 2 en werkgeluk deskundige weet ik dat werkgeluk ook ‘niet meer werken’ kan zijn. We gaan samen naar de bedrijfsarts, medisch specialist of het UWV. Ik denk met je mee over praktische zaken en ondersteun je op de weg naar een eerlijke WIA-beoordeling.

Jacqueline Olijerhoek

Re-integratiespecialist

In mijn werk als mediator en re-integratiespecialist doe ik er alles aan om een ander, van een ongewenste naar een (meer) gewenste situatie te begeleiden. Hierbij staat uw gezondheid centraal. Samen gaan we voor een zo passend mogelijk resultaat.


Veelgestelde vragen

Wat kan ik van UwVerzuimregisseur verwachten?

Wij staan voor persoonlijke en deskundige begeleiding op maat. Er is geen goed of fout. Wij zorgen ervoor dat je antwoorden krijgt en rust.

Ik heb het gevoel dat ik alleen sta tegenover mijn werkgever en de arbodienst. Hoe moet ik hier mee omgaan?

De procedure voor een reguliere verzuimbegeleiding start vanuit de werkgever. Bij ons is dat niet zo. We stellen jou als werknemer centraal in onze (verzuim)begeleiding. We zijn er voor je en we gaan met je mee.
Je hoeft het niet alleen te doen!

Kunnen jullie meegaan naar het UWV?

Een standaard onderdeel van onze verzuimbegeleiding is dat we op jouw verzoek meegaan naar de gesprekken bij het UWV, maar ook bij de bedrijfsarts of arbeidsdeskundige. Samen bereiden we deze gesprekken goed voor. Je staat er niet alleen voor!

Kan ik ontslagen worden?

Wettelijk is geregeld dat een zieke werknemer gedurende de eerste 104 weken (2 jaar) niet kan worden ontslagen. Ben je tussentijds volledig aan het werk, gedurende meer dan 4 weken? Dan start er een nieuwe periode van 104 weken. Na 104 weken mag een werkgever een medewerker ontslaan met als reden arbeidsongeschikt. Ook deze procedure loopt via het UWV. Het is echter veel fijner om zelf de regie te behouden en zelf te beslissen wanneer je wil stoppen met werken. Wij kunnen je begeleiden om te bepalen wat voor jou het beste moment is.

triangle-down