Route & contact

Neem vandaag nog contact met ons opContact

Route

 Veelgestelde vragen

Krijg ik straks ook nog vakantiegeld?

Ook als je bent ziekgemeld bij je werkgever of een WIA-uitkering ontvangt, heb je recht op vakantiegeld. Van je loon of uitkering wordt per maand hiervoor 8% ingehouden. In de maand mei ontvangt je dan 8% van de bruto uitkering die je hebt gekregen in de 12 maanden vóór de maand mei. Van het vakantiegeld worden loonbelasting en sociale premies ingehouden, net als bij je maandelijkse uitkering of loon.

Is het verstandig om mijn contract aan te passen naar minder uren?

Pas niet zomaar je contact aan, dit kan mogelijk verstrekkende gevolgen hebben voor je inkomen, werk en uitkering richting de toekomst. Het UWV berekent namelijk inkomensverlies en de hoogte van een eventuele toekomstige WIA-uitkering op basis van het inkomen dat je verdiende voordat je ziek werd. Daarnaast bouw je met een lager salaris minder pensioen op en krijg je een lagere transitievergoeding. Vraag dus altijd deskundig advies als je overweegt om je contract aan te passen naar minder uren.

Hoeveel geld krijg ik elke maand als ik een uitkering ontvang?

Van een bruto uitkering van het UWV houd je netto minder over. Dit komt omdat je geen recht meer hebt op de arbeidskorting. Je werkt immers niet meer (volledig). Wel behoud je het recht op de algemene heffingskorting. Een netto-inkomen geeft een indicatie, maar zegt niet alles. Er spelen meerdere factoren een rol of je financieel voldoende ruimte ervaart. Met een integraal Persoonlijk Financieel Inzicht rapport krijgt je helderheid over je huidig en toekomstig netto besteedbaar inkomen op gezinsniveau.

Onze opdrachtgevers

triangle-down